Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry ylläpitää lastensuojeluntukihenkiloksi.fi -sivuja.

EHJÄ ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, jonka työ painottuu lastensuojelun jälkihuoltoon, nuorten maahanmuuttajien tuettuun asumiseen ja lastensuojelun tukihenkilötoimintaan. EHJÄ ry kouluttaa kunnille ja muille yhteisöille lastensuojelun vapaaehtoisia tukihenkilöitä ja -perheitä sekä koordinoi tukihenkilötoiminnan kehittämistyötä valtakunnallisesti.

Sivustoon liittyvissä asioissa ja lisätietoa tai esim. alueesi tukihenkilötoiminnasta tietoa etsiessäsi voit ottaa yhteyttä: tukihenkilo (a) ehja.fi/045 132 9321

 

EHJÄ ry:n oma tukihenkilötoiminta

Ressu-toiminta

Ressu-toiminnan tukihenkilö on luotettava ja kannustava aikuinen, joka oman koiransa kanssa tukee lasta. Lasta tavataan noin kaksi kertaa kuukaudessa pääsääntöisesti ulkoilun merkeissä. Koiran avulla syntyy luonnollinen yhteys. Koiran hoitotoimenpiteisiin osallistuminen opettaa lapselle vastuuntuntoa ja vahvistaa itseluottamusta. Tukihenkilö toimii yhteistyössä toiminnan koordinaattorin ja sosiaalityöntekijän kanssa. Vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään.

Ressu-toimintaa on Kirkkonummella, Raisiossa, Turussa, Liedossa, Loimaalla ja Porissa (uusia yhteistyökuntia mahdollisesti tulossa).

Ressu-toiminnan Facebook-sivun löydät täältä >>

 
Ressu-toiminta
 
 
 

Omilleen-toiminta

Lastenkodista itsenäistyvä nuori joutuu usein muuttamaan omilleen nuorempana kuin ikätoverinsa ja ilman riittävää tukiverkostoa. Tukihenkilönä voit tarjota nuorelle aikuisen läsnäoloa ja rohkaisua aikuisuuden kynnyksellä. Tutustut myös uuteen ihmiseen ja näet elämää nuoren näkökulmasta. Vapaaehtoiselta odotamme vakaata elämäntilannetta, mahdollisuutta sitoutua toimintaan, vähintään 22 vuoden ikää ja aikaa tavata nuorta 1-3 kertaa kuukaudessa mukavan tekemisen merkeissä.

Omilleen-toimintaa on pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

EHJÄ:n tukihenkilötoiminnasta löydät lisätietoja nettisivuiltamme ja voit ottaa yhteyttä osoitteeseen tukihenkilo(a)ehja.fi jos haluat mukaan!

Omilleen-toiminnan Facebook-sivun löydät täältä >>

 
Omilleen-toiminta
 
 
 


Espoon kaupungin lastensuojelun vapaaehtoinen tukihenkilötoiminta

EHJÄ ry toteuttaa Espoon kaupungille lastensuojelun vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa.

Tukihenkilöt tarjoavat 7–17-vuotiaalle lapselle aikuisen läsnäoloa, huomiota sekä mukavaa tekemistä noin 1–3 kertaa kuukaudessa. Tukipari voi käydä vaikka kävelyllä, metsäretkellä, pelaamassa jalkapalloa, elokuvissa, tutustua kirjastoon tai vaan olla. Kaikki tukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja valitut koulutetaan. Tukihenkilöille järjestetään vertaistapaamisia ja yksilöllistä ohjausta koko tukisuhteen ajan. 

Lisätietoja: Tiina Tuomala, tiina.tuomala(a)ehja.fi

 
espootukihenkiö_kuvitus.jpg
 
monogrammi_sin.jpg