Tukihenkilötoiminta on elämänmakuista vapaaehtoistyötä


Minun tukihenkilön kanssa ollaan käyty esim. uimassa ja erilaisissa tapahtumissa. Joka kerta kun me tapaamme ollaan käyty syömässä ja heti ensimmäisen kerran jälkeen meille tuli jäätelö tavaksemme. Minun tukihenkilö on aivan todella ihana ja kaikki on mennyt hyvin ja hän on todella rehellinen ja kiva ja kohtelias. Minä ja minun tukihenkilö ollaan tunnettu 2 ja puoli vuotta.

Minusta on ollut todella kivaa, mutta kun käytiin ekaa kertaa Korkeasaaressa silloin satoi, mutta muuten meillä on ollut todella todella hauskaa ja ihanaa. Minulle tärkeintä on vaan ollut että me ollaan tavattu ja ollaan oltu toistemme kanssa. Minä toivon samanlaista jatkossa kuin meillä on ollut tähän asti, mutta olisi kiva käydä Tampereella ja Särkänniemessä ja että tehtäisiin taas yhdessä ruokaa.

Minun mielestä on ihanaa, että vapaaehtoiset aikuiset ovat tullut tähän juttuun mukaan ja että minä olen saanut sellaisen. Minun mielestä aikuisten pitäisi lähteä tukihenkilöiksi koska moni lapsi tarvitsee apua eikä halua olla yksin. Ja se auttaa myös äitejä ja se on varmaan myös aikuisille ihanaa ja todella hauskaa ja kivaa.
— Tyttö, 13 vuotta

Olen tuntenut tukihenkilöni kuusi vuotta. Kun tapasin tukihenkilöni olin 10 vuotta. Tukihenkilöni on 26-vuotias nainen, joka on mukava, hauska ja joka ymmärtää minua.
Me ollaan tehty yhdessä mm. seuraavia: käyty piknikillä, Linnanmäellä, kahvilassa, elokuvissa, oon ollut tukihenkilöllä kylässä ja yötä ja käyty ravintolassa ja vaikka mitä. Tukihenkilön kanssa kivointa on ollut kun ollaan oltu syömässä ja shoppailemassa. On ollut kiva tehdä yhdessä asioita.

On kivaa kun on tukihenkilö niin on vapaa-aikanakin tekemistä, on kivaa kun tutustuttiin. Olisi kiva joskus nähdä tukihenkilön kanssa myöhemmin viikonloppuisin. Arkena nähdään iltaisin ja se on kivaa.

Kun olen mun tukihenkilön kanssa musta on tärkeintä se, että se keskittyy muhun eikä ole vaik muissa maailmoissa. Ja on tärkeää että se tukihenkilö kuuntelee mun toiveita kun me nähdään, et mitä tehtäis ja sillee, koska se vaikuttaa siihen, että haluaa nähdä sitä tukihenkilöä. Toivon että meidän suhde jatkuisi jatkossa vielä pitkään.

On tärkeää että tukihenkilöön voi luottaa ja sen kanssa voi puhua mistä haluaa. Mun mielestä on ehdottomasti hyvä että on olemassa tukihenkilöitä.
— Tyttö, 16 vuotta

Blogeja ja kirjoituksia tukihenkilötoiminnan arjesta

Tukena -blogi
Helsingin sosiaali- ja terveysviraston tukihenkilötoiminta avaa tämän blogin kautta tukisuhteiden arkea ja tukena kulkevien aikuisten ajatuksia ja tunnelmia omasta vapaaehtoistoimijuudestaan. Tukena -blogi kertoo tarinoita tukihenkilöiden  sanoin. Postauksia saattavat olla tekemässä yhdessä myös tuettavat lapset ja nuoret.”

Vapaaehtoisena itsenäistyvälle nuorelle -blogikirjoitus
”Omilleen-tukihenkilötoiminnan vapaaehtoinen Tanja Viilo kirjoitti blogikirjoituksen Kansalaisareena ry:n ylläpitämään Hiiop100.fi vapaaehtoistyön välityspalveluun.”


Ohjelmia ja klippejä tukihenkilötoiminnasta

Kukituksia -sarja: Teini ja sen tukihenkilö muuttuvat taistelupariksi (Yle Areena 2019)
Jenna Rönkkö esittelee itsensä laitosnuoreksi. Pirkko Vuorilehto on hänen tuore tukihenkilönsä. Heillä on ikäeroa 13 vuotta, ja yhteisenä tavoitteena aikuistua. Vieno Motorsin taiteilijoiden käsissä heistä tulee esiin hurja taistelupari.”


Lehtijuttuja tukihenkilötoiminnasta

Helsingin Sanomat: Shiar oli 15-vuotiaana jo päätynyt lastensuojelun asiakkaaksi – Sitten jostakin ilmestyi pankkimies Tuomas Plattonen (HS 21.2.2019, Marjaana Varmavuori)


Lastensuojelun tukihenkilönä - Eeron kokemuksia

Lastensuojelun tukihenkilönä - Millan kokemuksia